Dagboek met Lennard

Dagboek met Lennard
Lennard, uniek kind van God, voor altijd in ons hart

maandag 4 juni 2012

4 juni - Nog 3 dagen...

De datum is bekend... op 7 juni gaan de box en het bed van Lennard de deur uit. Na mijn telefoontje naar Atlas Kid-tech hoorde ik maar niets en ben ik zel weer gaan bellen om een afspraak te maken voor het ophalen. Weten waar je aan toe bent is nu toch wel heel prettig en als je daar zelf wat aan kan doen...

Nog 3 dagen dus en dan gaat het gebeuren. Laura heeft een dag (ervoor) bijzonder verlof gekregen, ze was zelf erg verbaasd dat dit zomaar zonder slag of stoot ging, maar gelukkig beseffen ze op school het belang van dit gebeuren. We gaan samen alles poetsen en zo afscheid nemen van Lennard zijn plek in de kamer en zijn bed. Maar we maken er ook een gezellige dag van, even een broodje bij de Hema of zo..

Die donderdag middag zal wel even doorbijten zijn. De box en het bed moeten nog helemaal uit elkaar gehaald worden voor ze mee kunnen en het zal allemaal wel een paar uur duren voordat dat allemaal achter de rug is. Het liefst zou ik dat moment zo kort mogelijk hebben... maar ja,  liever koekjes worden niet gebakken, zei mijn oma vroeger al...
Om de lege plek op te vullen hebben we een mooi (herdenkings) kastje gekocht dat we daar neer gaan zetten, waarschijnlijk ga ik het nog beschilderen, maar eerst staat er dan al wat, en  natuurlijk komt er een mooie foto van onze lieve jongen aan de muur. Alles staat klaar om meteen weer wat opvulling aan die lege plek te gaan geven. Ook Laura krijgt op haar kamer een klein lief kastje met laadjes, waar ze haar eigen herinneringen aan haar broertje een plekje kan geven, en een stukje verder kan verwerken.

Het is nog steeds de bedoeling dat het monument vóór 24 juni -Lennard zijn geboortedag- op het grafje komt te staan. Je blijft maar bezig met hoe het moet worden als het allemaal nog niet definitief is. We willen er geen spijt van krijgen achteraf!  Zojuist heb ik nog een -hopelijk laatste- mail weggedaan, met nóg een wijziging van de tekst die er op moet.

Een flinke hobbel die we gaan nemen, het voelt heel moeilijk en emotioneel, maar toch ook goed...



2 opmerkingen:

  1. Lieve Petra en gezin veel sterkte voor de komende dagen toegewenst weet dat God dicht bij je is Hij zal je kracht geven om ook deze stap te kunnen dragen.
    Liefs Lydia en gezin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel sterkte morgen. Ook tijdens deze dagen is God in jullie nabijheid. Laten we morgen kijken naar de hemel op zoek naar de regenboog, een teken dat Lennard meekijkt hoe zijn box en bed uit jullie huis verdwijnen en daarvoor een andere mooie kastje de plek zal vullen met heel dingetjes van Lennard.
    Nogmaals sterkte.
    Ans van Dongen-Hendriks

    BeantwoordenVerwijderen