Dagboek met Lennard

Dagboek met Lennard
Lennard, uniek kind van God, voor altijd in ons hart

donderdag 1 december 2011

Even delen

Zomaar even een paar zinnen nu. Om alles nu op te schrijven lukt niet, het is teveel, maar ik wil toch wel even wat delen.

Onze lieve jongen, onze lieve lieve Lennard, hij is woensdagochtend 30 november om 10 over half 7 gestorven, heel rustig uiteindelijk, maar er ging nog wel een strijd aan vooraf de avond ervoor. Elzo en ik waren er allebei bij en hebben hem verteld dat hij maar gauw naar de Here Jezus moest gaan, en dat is ook gebeurd! Een hele grote troost voor ons en wij zijn heel erg blij voor hem. Hij heeft het nu zó goed! Nooit meer epilepsie, pijn, ongemak en alle andere ellende. Wat heeft ons lieve lieve ventje toch veel moeten doorstaan. Maar onze God heeft hem een nieuw leven gegeven!

Daarna hebben we onze andere kinderen geroepen en hebben we een poos bij Lennard gestaan, hem geknuffeld, en geaaid, en hebben we samen bij de box staande gebeden.

En dan.... wat moet er ineens veel gebeuren. Maar gelukkig gaat dat goed. We zien veel dingen mooi op hun plek vallen, geen toeval, maar Gods sturende hand. En merken we dat we de kracht ervoor krijgen ook al zijn we moe.

Met de medewerkster van de Monuta heb ik Lennard mogen verzorgen, heel mooi om te doen, een eer zelfs! De laatste keer hem wassen en zijn kleertjes aan, haartjes in de gel. Er zijn mooie foto's van gemaakt. Lennard ligt in zijn bed, het is een mooi gezicht. Ik ben zo trots op hem! Maar o wat is ons lieve ventje nog afgevallen, zo mager, erg verdrietig.
Het is heerlijk om nog bij hem binnen te lopen en even naar hem te kijken, nu is hij nog een beetje bij ons.

De kinderen zijn kanjers! Elk op hun eigen manier moeten ze hier mee om gaan, moeilijk, hartverscheurend..... Maar ze zijn zo dapper!!

We zijn nu erg druk met regelen, als het goed is komen morgen de kaarten aan en zaterdag een advertentie in het ND. Daarna zal ik ook hier een foto daarvan plaatsen.
De begrafenis is op dinsdag 6 december, om 11 uur begint dan de dienst, Daarna gaan we met elkaar naar de begraafplaats om Lennard weg te brengen. Condoleren na de begrafenis.

Wat wordt er veel met ons meegeleefd! Het voelt als een warme deken, Heel erg bedankt daarvoor iedereen...

16 opmerkingen:

  1. Heel veel respect voor jullie allemaal.Ieder op zijn eigen manier. Wat zal Lennard gemist worden. Heel veel sterkte en Gods liefdevolle nabijheid toegewenst. Fijn dat je dit al met ons wilt delen.
    In gedachten bij jullie!
    Grtz. Janneke Huisman en fam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve mensen,

    we krijgen weer een brok in de keel bij het lezen hiervan.. Wat knap en fijn dat je dit toch weer hebt gedeeld! Heel veel sterkte en Gods kracht de komende dagen ook weer met alle hectiek. We blijven voor jullie bidden!

    Rutger en Aline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve familie van lennard. Gecondoleerd met het overlijden van Lennard. Kon een hele tijd jullie blog niet vinden. Las altijd mee en nu vond ik hem net en zie dat jullie ventje er niet meer is. Lennard is nu Veilig in Jezus armen.
    Heel veel sterkte toegewenst. Willy Verduyn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel veel sterkte de komende tijd. Ik ben blij hem gekend en geknuffeld te hebben. Het was een ontzettend lieve jongen!
    Kitty Verhagen
    (vrijwilliger kinderhospice)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat we op deze manier mee mogen lezen en leven! Gods zegen voor jullie allemaal!

    Gert en Judith Ouboter

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn om even wat van/over jullie te lezen. Denk veel aan jullie en bid steeds om kracht voor jullie.
    Wat geweldig dat jullie tegen Lennard mochten zeggen: ga maar naar de Here Jezus. Wat een liefde om hem los te laten.
    En Jezus wachtte al op jullie kanjer.

    Hartelijke groet,
    Dinie Aalbers

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve familie Kroeske,

    Wat verdrietig dat Lennard niet meer bij jullie is, maar wat fijn dat hij nu bij Jezus is. We bidden dat God jullie kracht en troost mag geven in deze verdrietige dagen.

    Liefs familie Vonkeman

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lieve Petra, wat heerlijk om je manneke nog een keer te mogen verzorgen en al je liefde te kunnen geven en delen, maar wat een verdriet. Handen die na dinsdag leeg zijn...
    Eens zien jullie elkaar weer, maar wat een gemis tot die tijd. Lennard voor altijd in jullie hart tot de dag dat Christus terug komt.

    Liefs en een dikke knuffel aan iedereen.
    Martina den Otter en gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel byzonder dat je ook nu kunt delen. Heel veel sterkte en liefs en vooral Gods Vaderarmen om jullie heen!
    liefs, pieter en jolande

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Stefanie Wassink2 december 2011 om 19:08

    Ik ben vrijwilligster in het Kinderhospice en ik hoorde via hen dat Lennard is overleden. Wat een gemis en verdriet voor jullie...Maar wat een troost om te weten dat hij nu in de hemel is. Dat de Heer Jezus jullie de komende dagen mag troosten en kracht geven!
    Stefanie Wassink, Apeldoorn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel heel veel sterkte met dit grote verlies... Een wonderkind is heengegaan.. Een sterretje is geboren. Gecondoleerd
    Gitte
    (lezer van weblog van Quint)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. We schrokken van het bericht dat we kregen van het kinderhospice over Lennard en moesten een traantje laten. Maar we hopen dat hij zijn rust gevonden heeft. Hij heeft genoeg gestreden hier. Voor jullie zal hij een ongelooflijke leegte achter laten maar jullie mogen trots zijn dat jullie hem zo goed hebben mogen verzorgen. Wat een rijkdom zal hij jullie gegeven hebben in de vorm van levenslessen. Wij zullen hem missen als we weer met Olivier bij het kinderhospice komen. We wensen jullie veel kracht en liefde toe om dit verlies te dragen.
    Lieve groetjes
    Ton, ingeborg, Max, Olivier en Floris van Langen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Petera, Elzo en kinderen,

    Het was schrikken toen ik het bericht las, maar het is goed zo. Lennard is in Gods armen en heeft het goed daar.
    Het is een enorme leegte, maar met Gods hulp redden jullie het wel.

    Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lieve lieve familie
    Weet niet veel nu te zeggen maar........
    Voel die warme deken om je heen. Vaar op de kracht die je nu krijgt ook van boven. zo komen jullie deze dagen wel door nu Lennard toch nog bij jullie is.
    Daaarna wil je nog niet aan denken, maar jullie zullen altijd de TROTSE OUDERS ZIJN VAN LENNARD.
    Dat neemt niemand jullie af!!!!
    Heel veel liefs José Smeijers

    BeantwoordenVerwijderen
  15. lieve mensen
    Ook ik weet niet veel meer te zeggen dan:
    Gecondoleerd met het overlijden van Lennard

    kwam hier zo af en toe even meelezen via het blog van Quint

    Heel veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Elzo en Petra,
    Gecondoleerd met het overlijden van jullie zoon Lennard. We willen laten weten dat we met jullie meeleven en voor jullie bidden. Sterkte morgen bij de begravenis en richt je maar op onze hemelse Vader. Hij zorgt voor jullie en ook voor Lennard.
    Michiel en Nicolette Terpstra

    BeantwoordenVerwijderen